søndag 12. juli 2009

Lektor Nordskog er tilbake fra ferie

Lektor Nordskog leser epost på sin kjære Xandros-drevne Eee PC mens han venter på en ferjeLektor Nordskog og hans hjertes utkårede har karret seg tilbake til Norge etter tre uker på interrail. Det var jaggu lenge siden sist at undertegnede har dratt rundt i Europa kun med tog; sist jeg gjorde noe sånt så var jeg immatrikulert ved UiO. Men det var moro, fryktelig moro å være interrailer igjen.

Ferden gikk til Berlin, Krakow, Wien, Bern, Basel, Zürich, Freiburg, Hamburg før vi avsluttet med fire flotte dager på den lille danske øyen Femø.

Det var en glede å igjen rusle rundt i Berlin, en by jeg falt totalt for da jeg var student. Mye fantastisk mat, drikke, kunst og arkitektur. Det var nok særlig Lektor Nordskogs kjæreste som utforsket den moderne kunsten mens vi var der, mens jeg satte meg godt til rette på en fortauskafe med min kjære minipc for å se om jeg kunne finne et gratis nettverk. Men som alltid fikk jeg tid til å sjekke ut historiske minnesmerker og historiske "fingeravtrykk" i Berlin. Det er umulig å være i denne byen som historieinteressert menneske og ikke bli sjokkert over hva de to store forbryterske ideologier i forrige århundre, nazismen og kommunismen, har utrettet av djevelskap. DDR-museum og Topographie des Terrors anbefales på det sterketste. Denne gangen rakk jeg dessverre ikke Stasi-museumet i Lichtenberg, men det får bli neste gang.

De andre byene? Krakow var som alltid vidunderlig og Sveits var et flott førstemøte. Jeg har aldri vært der før, men det gav mersmak. Lektor Nordskogs kjæreste var svært fornøyd over å kunne ta Paul Klee, Vincent van Gogh og alle de andre dyrene i Modernekunstskogen i øyesyn.

Blir nok mer interail ja...

Ingen kommentarer: