søndag 31. januar 2010

Det er koselig å klappe dyr... og å spise dem


Dette er jaggu koselig!

Det er jo helt utrolig koselig!!!

Men kjøtt er nå godt da!

Les hele historien her.

6 kommentarer:

Ingunn sa...

Hvis noe ser ut til å være for godt til å være sant er det ofte det også. Katter leker med maten, særlig dersom de ikke er veldig sultne. Slik sett skiller vel ikke disse seg fra andre kattedyr? Men flotte bilder er det, og jeg kan ikke la være å kjenne et blaff av medynk med impalaen. Kanskje den led av Stockholmsymdromet de siste minuttene av sitt liv? I såfall hadde den det kanskje ikke så verst?

Lektor Nordskog sa...

Hehe, gå kosende i døden...

Jakobsen sa...

Har du sett denne Stian? Noe av det vakreste jeg har sett:

http://www.youtube.com/watch?v=Z-gyr2dm3CU

Lektor Nordskog sa...

Vet du, jeg ble vist denne på et seminar og jeg ble rett og slett uvel! Dette er et villdyr for pokker! Den dreper levende ting og eter det!!!! Hvorfor må vi menneskeliggjøre dyr?

Jakobsen sa...

Det var en romantisk måte å se den på (villdyr er villdyr, mennesker er mennesker). Vel, jeg leste videosnutten som et uttrykk for at det vi oppfatter som primært menneskelige konstruksjoner som vennskap slett ikke begrenser seg til mennesker, men også vedrører rovdyr, og således IKKE er kulturelle og menneskeskapte konstruksjoner. På den måten er det ikke nødvendigvis løvene som blir menneskeliggjorte, men snarere forteller videoen en historie om mennesker som et uttrykk for natur.

Tror forøvrig alle som ser filmen sitter med et liiite ønske i magen om at løven kommer til å ete de to tyske hippiene ved gjenkomstscenen. Da hadde det kanskje blitt vakkert?

Lektor Nordskog sa...

Ser poenget ditt men tolket ikke videoen som uttrykk for et sånt syn. Jeg oppfattet den mer som et "alt liv henger sammen og vi er egentlig snille alle sammen"
Men er ikke nødvendivis uenig i det du skriver.

Det er jo interessant dette med at "følelser" tolkes som kulturelle konstruksjoner. Har alltid hatt vanskelig for å svelge at kjærlighet mellom mann og kvinne feks skal ha vært noe fundamental anderledes for 2000 år siden enn i dag.