mandag 25. januar 2010

Lektor Nordskog skifter Linux-distro

En netbook er kjekk på reise. Nordskog på interrail

Har i halvannet år nå brukt en liten netbook (Asus EEEPC 900) med linux-distroen Xandros. Maskinen har flashdisk og uten bevegelige deler er den flott som kafemaskin og på-reisefot-maskin. Tåler noen fall. Den er lett og har kort oppstartstid. Men man blir lei av Xandros. Interfacen er stygg og for en person som ikke er Linux-nerd er det ikke lett å gjøre forandringer selv. Dessuten er den tungvinn når det gjelder tilkobling til trådløst nettverk, noe som er utrolig irriterende til tider.

Screenshot av Xandros-distroen


Bestemte meg derfor for å prøve et annet operativsystem. Valget falt på Easy Peasy, som egentlig ikke er noe annet enn en nedstrippet versjon av Ubuntu.


Jeg er spent på dette for jeg har veldig gode erfaringer med Ubuntu. Skal bli artig å se hvordan det er å jobbe med den. Så langt har jeg konstatert følgende:
omtrent like lang oppstartstid og mye lettere å koble seg til trådløst nettverk.
Ubuntu er et interessant prosjekt og som min elev Erik Vågeskar sa til meg i dag: "Det er Ubuntu som kommer til å gjøre Linux til allemannseie". Håper han har rett.

Easy Peasy-screenshot

2 kommentarer:

ketil sa...

interessant, du vil altså anbefale dette til netbooks? har sjøl nettopp kjøpt meg en liten acer med xp, kanskje jeg skulle sjekke ut dette, mulig å angre seg etter at det er installert, eller mister man xp for alltid?

Lektor Nordskog sa...

Du kan jo ha to systemer installert samtidig, skulle gå greit det. Easy Peasy er iallefall mye mindre og kjappere enn XP.