tirsdag 26. januar 2010

Lektor Nordskog lever i platesamlingen sin

Etter innkjøpet av en ny Squeezebox var det ikke noen bønn; de gamle høytalerne måtte vekk. Squeezeboxen leverer flott avspilling og musikksamlingen blir sakte men sikkert rippet til FLAC. Dette hjelper imidlertid lite uten en ordentlig forsterker og skikkelig høytalere. Trodde i hvertfall jeg...

Jeg har kort vei til Norsk Audio Teknikk i Ullevålsveien og jeg tok en liten tur dit, overbevist om at dette vil svi solid i lommeboken. Ble tatt imot av idealister som lever og ånder for musikk og fikk en solid innføring i hvordan kunder skal behandles. Jeg ble overbevist om at jeg ikke trengte:
a)forsterker (ikke nødvendigvis)
b)høytalere til 10 000 kr stykket.

Jeg endte opp med aktive høytalere fra koreanske Calyx for 3000 kroner! Var skeptisk men etter å ha hørt dem demonstrert var jeg ikke lenger i tvil; dette er flott!
Nå er herligheten satt opp i stuen og du verden så mye god musikk jeg har! Akkurat nå hører jeg på en playlist med Nicola Conte jeg helt hadde glemt at jeg hadde. Vellyd...

Tror nok ikke det er siste gang gutta i Norsk Audio Teknikk får besøk av meg. Flott forretning. Anbefales.

2 kommentarer:

Magnus sa...

Gratulerer med høyttalere! Før jeg flytta hadde jeg et greit (men gammelt) oppsett med Tandberg, Electrocompaniet og Mission. Det kan forresten være en idé å oppgradere kabelen fra Squeezebox til høyttalerne, avhengig av hva slags kabel det er snakk om.

Jeg byttet en del kabler i fjor våres, og fikk tydeligere bass og større klarhet i diskanten. En eventuell ny kabel burde ikke være veldig lang, da det medfører tap i kvalitet og volum.

Er det ikke litt lite nerdete å ha aktive høyttalere? Det høres også ut som du får litt få tilkoblinger.

Lektor Nordskog sa...

He he, gode poenger! Er litt lite nerdete å ikke ha forsterker, sant det.

Har standardkabel så langt mellom spilleren og høytaler, men skal bytte denne.

Sant det der med lite tilkoblinger, men det eneste jeg kobler til ellers er pcen en sjelden gang og det tar bare noen sekunder når kablen ligger klar.