onsdag 20. januar 2010

Lektor Nordskog kjøper seg nye fine elektroniske ting

Har veldig sansen for konseptet "nettverksspiller". Det blir for dumt å ha 20 000 musikkfiler på pcen og spille dem derfra på et elendig lydkort. Mye bedre med en dedikert spiller som kan streame musikken fra pcen. Kjøpte meg en Soundbridge for en stund siden.
Nordskogs soundbridge

Soundbridgen er fin og lyden er meget bra, men: den har et enkelt lite display og dette displayet MÅ du se for å kunne foreta valg fra fjernkontrollen. Ingen mulighet til å gjemme bort spilleren her nei. Dessuten er den til tider tungvint å bruke. Den har heller ingen mulighet til å spille podcasts "on-the-fly" og man er i det hele tatt mye bundet av en dårlig interface. Den har en stor fordel og det er at den fungerer strømlinjeformet med Windows Media Player.

Vel, jeg gikk nå til innkjøp av en Squeezbox Duet da jeg fant ut at Elkjøp selger dem for 2400 kroner. Sjekket denne testen her og kom frem til at dette burde prøves.



Spilleren er veldig imponerende og virker med en gang den er plugget til. Kvaliteten på avspillingen er flott og menyen er selvforklarende. Med en ipodlignende fjernkontroll styrer du avspilleren, som egentlig bare kan skjules i en hylle. Den spiller podcasts on-the-fly og man kan med letthet legge til alle slags radiokanaler under Mine Favoritter.

Skjermen til fjernkontrollen er helt grei å se på, viser også coverart for dem som liker sånt. Fjernkontrollen går i dvale når den legges på et bord og våkner med en gang den blir berørt. Slik kan batteriene vare to dager med kontinuerlig bruk før den må i ladestasjonen.

Den har også artige detaljer som at man kan slå av spilleren, koble hodetelefoner til fjernkontrollen og bruke den som "mp3-spiller" så lenge man er innenfor sitt trådløse nettverks rekkevidde! En detalj som min samboer satte veldig pris på...

Vel, jeg var altså fryktelig imponert helt til jeg oppdaget at ikke alle sangene mine ble lest av programvaren. Av mine 13 000 musikkfiler dukker kun 10 000 opp! Og her ligger problemet, jeg får den ikke til å finne de resterende filene uansett hvor mye jeg prøver! Tror slike problemer kunne vært unngått om Logitech hadde gjort som Roku og holdt seg vekk fra proprietære programmer. Man må nemlig ha programmet Squeezebox Server løpende for å kunne spille av musikk fra pcen. Hadde vært mye bedre om spilleren hadde hatt samme system som Soundbridge; brukt server-delen i WMP.

Så nå er jeg i den situasjonen at jeg har et veldig imponerende lydsystem som jeg synes er meget bra men som dessverre ikke funker optimalt. Noen der ute som kan hjelpe til før jeg leverer tilbake til Elkjøp?

Her er en presentasjon jeg fant på youtube:

4 kommentarer:

Dizzi90 sa...

Grunnen til at den ikke merker fler enn 10k låter er at den har begrenset addressesystem. Det kan neppe fikses. Da må man lete etter en som kan ta fler. Jeg ville egentlig anbefale å heller kjøpe en homeserver. Det er en større investering (ca 6k) men da kan du ha alt på den.

Magnus sa...

Det høres ut som lektor Nordskog bør rydde i samlingen og finne de 3000 låtene han aldri hører på.

Mp3-spilleren min har forresten en kapasitet på 6gb, og allikevel er det en god del jeg aldri hører på. Dessverre er det også en del jeg vil høre på som jeg ikke har der.

Hvis du stopper musikken i Spotify og klikker på neste sang, vil du aldri bli avbrutt av reklame. Men du har vel premium, lektor?

Lektor Nordskog sa...

@Dizzi:
Den har ikke begrenset adressesystem. Har sett at folk bruker den til samlinger på 50 000 filer.

@Magnus:
Problemet er at jeg har en uhyre ryddig samling og blant disse 3000 låtene er flere av dem jeg hører mest på.

Lektor Nordskog sa...

Har lurt litt på en homeserver ja, men da ville jeg hatt den for å bruke squeezboxen på den.